Sedan drygt tio år tillbaka har jag skrivit om svenska högtider och traditioner på bloggen Högtider. Det har blivit över 400 olika texter om alltifrån julfirandets historia till varför vi äter kanelbullar i oktober.

Sedan februari 2019 är jag även återkommande krönikör i Göteborg direkt och i oktober samma år kom min första boka Tacos, tvättstuga och tack för senast: Svenska vanor A-Ö.

www.svenskavanor.se

Vill ni komma i kontakt med mig för en intervju eller en text jag kan skriva så kan ni antingen ringa eller skicka e-post.

Mitt intresse för högtider och traditioner har också resulterat i två universitetsuppsatser – en om semlans historia (1895-1955) och en om luciafirandets historia (1900-2000).

Förutom detta har jag medverkat som

Jag har ocksåskrivit ett antal debatt-texter för Aftonbladet (om julfirandets förändring), för GT (om luciafirandets dito), för Aftonbladet (igen) om luciafirandet, för Aftonbladet om svensk kultur i förändring, för Expressen om skolavslutningar, för SVT Opinion om halloween och för Aftonbladet om julfirande (igen).

Vidare har jag varit traditionsexpert flertalet gånger i Allt du velat veta (en gång om högtider och traditioner i stort, en gång om julfirande, en gång om påsken, en gång om midsommar, en gång om nyår och en gång om svenska vanor i allmänhet.

Min blogg – Högtider – är också flitigt citerad i svensk media som skriver om olika traditioner.