Sedan drygt tio år tillbaka har jag skrivit om svenska högtider och traditioner på bloggen Högtider. Det har blivit över 400 olika texter om alltifrån julfirandets historia till varför vi äter kanelbullar i oktober.

Sedan februari 2019 är jag även återkommande krönikör i Göteborg direkt och i oktober samma år kom min första boka Tacos, tvättstuga och tack för senast: Svenska vanor A-Ö.

www.svenskavanor.se

Vill ni komma i kontakt med mig för en intervju eller en text jag kan skriva så kan ni antingen ringa eller skicka e-post.

Mitt intresse för högtider och traditioner har också resulterat i två universitetsuppsatser – en om semlans historia (1895-1955) och en om luciafirandets historia (1900-2000).

Förutom detta har jag medverkat som expert på finsk radio (Yle), i lokaltidningen MittI (om Halloween), i den kristna tidningen Dagen och i P1 Medierna om pizzadagen samt skrivit fem längre texter för Aftonbladet (om julfirandets förändring), för GT (om luciafirandets dito), för Aftonbladet (igen) om luciafirandet, för Expressen (om skolavslutningar) och för SVT om halloweenfirande i Sverige.

Vidare har jag varit traditionsexpert flertalet gånger i P4 Göteborg samt tre gånger i Allt du velat veta (en gång om högtider och traditioner i stort, en gång om julfirande och en gång om påsken.

Min blogg – Högtider – är också flitigt citerad i svensk media som skriver om olika traditioner.